Bunkerpop

Met Bunkerpop streeft Stichting Oefenbunker Live meerdere doelen na:

  • Het publiek van Bunkerpop koppelen aan de jaarprogrammering
  • Jonge, beginnende en regionale / lokale bandjes een professioneel podium aan te bieden om ervaring op te doen. Dit in het teken van een muzikaal, inspirerende broedplaats
  • Om artiesten, bands en publiek uit verschillende culturen samen te brengen
  • Om de vrijwilligers van de Oefenbunker werkervaring op te laten doen tijdens het festival
  • En natuurlijk als grootste doel de 39e editie van Bunkerpop weer vlekkeloos te laten verlopen!

De doelgroep die men wil aanspreken met de organisatie van Bunkerpop is heel erg breed. Bunkerpop heeft namelijk als een van de doelen om het publiek te koppelen aan de jaarprogrammering van de Oefenbunker. Om dit te kunnen realiseren moet de doelgroep ongeveer hetzelfde blijven. Er zal dus in de programmering gekeken moeten worden naar genoeg bands die jong en oud aanspreken. Daarnaast spreekt men ook de doelgroep van jonge muzikanten en bands aan. Zij moeten geënthousiasmeerd worden om zich aan te melden om een plek te bemachtigen op het podium van Bunkerpop. Op deze manier kunnen zij zich namelijk verder ontwikkelen, de naamsbekendheid vergroten en zo ook de kansen bij andere festivals en poppodia vergroten.

Klik HIER voor de website van Stichting Oefenbunker Live. 

 

Donatie Rosas Donamus

Met onze donatie wordt Bunkerpop financieel ondersteund. Bunkerpop wordt al 38 jaar lang georganiseerd door de stichting Oefenbunker Live en behoort daarmee tot een van de oudste ‘Open Air’ festivals van de regio. Dit jaar zal de 39e editie plaatsvinden op 2 september 2022 met het oog op de 40e editie in 2023. Naast vele onvergetelijke optredens van Zuid-Limburgse en (inter)nationale acts (van Herman Brood tot Osdorp Posse) verzorgt het festival al enige jaren een belangrijke verbindende functie als culturele broedplaats voor jong en oud binnen Parkstad en krijgen vooral (Eu)regionale bands veel ruimte om zich te presenteren op het professioneel podium. Een belangrijk punt om niet te vergeten is dat Bunkerpop niet alleen wordt opgezet om inkomsten te generen maar meer om ook lokale bands en artiesten en plek te gunnen op een professioneel podium en om het publiek te koppelen aan de jaarprogrammering.

Terug naar projecten