Snuffelpop

Snuffelpop is een activiteit van Stichting Oefenbunker Live en is bestemd voor drie verschillende groepen jongeren met beperkte financiële middelen:

  • Voor jonge talenten als kartrekkers: jongeren ontwikkelen hun talenten, maken deze zichtbaar en delen deze met andere belangstellende jongeren
  • Voor jonge deelnemers die hun talenten, nieuwe interesses en passies ontdekken
  • Voor jong publiek: Zonder publiek geen jongeren-scene, dus ook jongeren die passief deelnemen en toeschouwen zijn belangrijk en worden betrokken bij het project. Bovendien: zien spelen doet spelen, ook al gebeurt dat misschien niet meteen.

Muziekdocenten en popmuzikanten met uiteenlopende specialisaties verzorgen op maat gemaakte workshops met muzikale kennismaking en talentontwikkeling als centrale doelen. Daarnaast zorgen twee overkoepelende projectleiders voor de algehele organisatie, interactie tussen coaches via vergaderingen, contact met intermediairs, en het betrekken van ouders en verzorgers. De inhoud van de workshops wordt opgesteld in samenwerking met deelnemende jongeren, zodat hun interesse centraal staat. Per dag worden 3 workshops aangeboden. De duur van de workshops hangt af van de inhoudelijke invulling door de docent en de wensen van de jongeren, met een uitgangspunt van half uur per workshop. Voorbeelden van thema’s die aan bod zullen komen tijdens de workshops zijn: gitaarles, drumles, zangles maar ook thema’s die jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling naar volwaardige artiesten zoals: podiumprestatie, samen spelen in een band (neem je plek in, luister naar elkaar, conflicthantering), effectieve promotie van jezelf als artiest en een mogelijkheid tot meer uitleg voor het werken met licht en geluid voor een optreden en het doen van een goede soundcheck. Aan het eind van de week wordt door de deelnemende jongeren een eindpresentatie verzorgd, waarin zij de nieuwe kennis ten gehore laten komen. Deze eindpresentatie wordt bijgewoond door ouders en verzorgers, maar ook door andere jongeren, die op deze manier passief aandeel hebben in cultuurparticipatie.

Klik HIER voor de website van Stichting Oefenbunker Live. 

Klik HIER voor een impressie van Snuffelpop 2021.

 

Donatie Rosas Donamus

Met onze donatie wordt Snuffelpop mede mogelijk gemaakt.

 

Terug naar projecten